Story #24: 5x favoriete (semi-) gezonde producten

  • Marie-Elize van Putten
  • articles, stories
  • 12, May

Als je in Amerika bent, eet je alleen maar burgers, pizza’s en kleffe mac & cheese en is het enorm lastig om er een gezond eetpatroon op na te houden, toch? Nee hoor, niets is minder waar. In dit artikel deel ik mijn favoriete (semi-)gezonde producten, die ik hier in Amerika ontdekt heb én die ik vrijwel altijd in mijn (koel)kast heb liggen. 

 

 

Fruit-bar waterijsjes (favoriet: mango)

Noem het een basisbehoefte tijdens de bloedhete zomerdagen in Austin: ijs. En deze waterijsjes zijn naast verrukkelijk ook nog een soort van gezond. Ze zijn namelijk gemaakt van echt fruit, zo lekker! Mijn favoriete smaak is mango, maar die was helaas uitverkocht afgelopen week (wat op zich een goed teken is, toch?). Wat dit ijsje zo lekker en bijzonder maakt, is dat ze echte stukjes fruit bevatten en lekker groot van formaat zijn. Naast mango, zijn er overigens nog meer fijne smaken. Wat dacht je van kokos en (in het geval van de foto) aardbei? Dit product bevat natuurlijk wel de nodige fruitsuikers, maar hee die heb je nodig, toch?

 

 

Thunderbird-bars

Vanwege het feit dat ik vroeg ontbijt, vaak tussen 06.00 en 06.30 (ja, het wordt steeds vroeger hier), heb ik rond 09.30 echt behoefte aan een snack (en koffie!). Ook omdat ik mijn ochtend geregeld met sporten begin. Mijn lichaam geeft echt aan wat vullends te kunnen gebruiken. Ik heb rond dit tijdstip vaak niet de tijd om heel moeilijk te gaan doen, dus een snelle reep is in mijn geval de uitkomst. Deze zogenoemde Thunderbird-bars zijn precies waar ik zin in heb. Ze vullen, zijn mega lekker én bevatten enkel natuurlijke ingrediënten. En dat is in het geval van de repen niet altijd het geval. Ik wissel deze reep overigens af met die van KIND en de zogenoemde Lära- en RXbars. Ook mega lekker!

 

 

Appelcider-azijn

Nee, ik gebruik dit product niet vanwege de trend: op een nuchtere maag een beetje appelcider-azijn voor de detox, maar ik maak er wel de meest lekkere saladedressings van. Op dit moment is mijn favoriete combinatie: olijfolie, appelciderazijn en ahorn-siroop (of rauwe honing). Mega makkelijk en veel gezonder (want geen gekke toevoegingen) dan al die kant-en-klare dressings.

 

 

Kombucha

Dit drankje ontdekte ik eigenlijk per toeval. Of grappiger: ik kwam er achteraf achter dat dit een gezonde vervanger van frisdrank of limonade is. Ik zat op een terrasje en ik had geen zin in koffie of thee, water vond ik een beetje saai én voor wijn was het te vroeg. Het enige drankje wat ik in de vitrine zag staan was een flesje kombucha. Ik ben nogal gevoelig voor leuke verpakkingen en etiketten (iets als:”ja, die wijn is goed, want het etiket is mooi”) en besloot dit drankje uit te proberen. En lekker dat het was. Later pas zag ik ze in grote getalen en heel veel verschillende smaken bij de Wholefoods staan. Kombucha ontstaat door fermentatie, dat is een proces waarbij bacteriën, schimmels en gisten worden gebruikt om een voedingsmiddel te maken. Niet gelijk een vies gezicht trekken, bier wordt namelijk ook op deze manier gemaakt. Naast dat het drankje volzit met goede, gezondheid bevorderende bacteriën, smaakt het ook echt heerlijk. Een beetje zuur, dat komt door de appelciderazijn (heb je hem weer), maar daarom enorm dorstlessend. En dat is in Austin preciés waar je behoefte aan hebt.

 

 

(Plantaardige) Bakjes yoghurt (mét originele smaakjes)

Ook van het melk- en yoghurtschap bij (o.a.) Trader Joe’s word ik blij. Wat? Yep. Alleen al vanwege de kleurtjes. De amandelmelk die ik vaak pak, zit bijvoorbeeld in een roze verpakking. En hoewel ik qua yoghurt normaal gesproken kies voor een naturel variant, word ik stiekem ook wel heel erg blij van al die originele smaakcombinaties, die je hier vindt. Wat dacht je van coconut cream, matcha green tea, maple brown sugar, chocolate mousse, black raspberry, honey, avocado citrus en – mijn favoriet op dit moment – pomegranate? Deze laatste is lekker fris en een tikkeltje zuur. Erg smaakvol met wat (zelfgemaakte) granola in de ochtend of als middagsnack. Daarnaast vind ik het handig en fijn dat het kleine verpakkingen zijn. Als je de hele week dezelfde smaak hebt, is bijvoorbeeld een avocado citrus-variant misschien wat heftig. Nu kun je lekker afwisselen. Die smaakjes zijn misschien iets minder gezond, maar ze zorgen absoluut voor een goedgekeurde koelkast. En was dat niet minstens zo belangrijk als een goedgevulde?

 

Wat zijn jouw favoriete producten in Amerika (of het buitenland)? En wat moet ik volgens jou zeker weten nog proberen hier? Ik hoor het graag!